Svensk startup bygger Swish 3d-värld i metaverse

Swish har tagit första steget in i metaverse med hjälp av det svenska startupbolaget Around The Corner. Tillsammans har de skapat en 3d-värld — ett torg omgärdat av handlare och butiker där du kan använda Swish.

Around The Corner
3 min readSep 26, 2022

Metaverse är framtidens sätt att använda internet på. Här kommer vi att leva våra digitala liv. Det menar Tomas Bendz, medgrundare och kommersiell chef på Around The Corner.

– Allt pekar på att det här kommer att bli en enorm marknad. Gartner förutspår att en fjärdedel av jordens befolkning kommer att spendera minst en timme per dag i metaverse 2026 — arbeta, vara sociala, utbilda sig, bli underhållna och shoppa.

Tomas Bendz, medgrundare och kommersiell chef på Around The Corner.

Just handel är en stor och viktig sektor men en knäckfråga är betallösningar. Det är här Around the Corner nu kan visa att det går att lösa på ett smidigt sätt i samarbetet med Swish.

– I metaverse finns en enorm potential att bygga ihop fördelarna med den digitala och fysiska världen. Vi kan till exempel ha personliga möten, men virtuellt. De lösningar vi skapar nu gör att vi kan handla på nätet utan att sakna det som bara finns i fysiska butiker, säger Tomas Bendz.

I Swish 3d-värld går det bland annat att donera pengar till Rädda Barnen.

Metaverse förknippas ofta med decentralisering, Web3 och blockkedjor. Men Around The Corner har valt en annan väg in i nästa generations internet.

– Vi fokuserar på den industriella delen av metaverse, att bygga världar, upplevelser och möten. Vi tror på idéen att låta företag äga sina egna världar och att det finns gott om utrymme och stort värde i ett centraliserat metaverse, som i fallet med betallösningar och Swish.

Från buzz till verkstad

Det har varit en hel del buzz kring metaverse de senaste åren men i och med Facebooks namnbyte till Meta under hösten 2021 exploderade det.

– I ungefär samma veva började det dyka upp fler intressanta och värdeskapande exempel på hur bland annat underhållning och retail kan dra nytta av metaverse, säger Charlotta Lindblad, marknads- och kommunikationsansvarig på Swish.

Ett exempel som fångade mångas intresse var en virtuell kopia av Gamla Torget i Norrköping som skapades under Musikhjälpen. I den här 3d-världen gick det till och med att swisha sin gåva på ett interaktivt och roligt sätt.

– Någonstans där insåg vi att vi behöver kika mer på det här med att swisha i metaverse. Efter en dragning som Around the Corner höll i, det var de som byggt torget i Norrköping, haffade vi tag i dem och sa ”hjälp oss bygga vår Swish-värld!”

Charlotta Lindblad, marknads- och kommunikationsansvarig på Swish.

Det här var startpunkten för ett projekt där man samlat ett gäng framåtlutade och stora aktörer för att utbyta erfarenheter och diskutera möjligheter och utmaningar med Metaverse i handeln.

– Jag tror vi har enormt mycket att lära oss av varandra, och det känns viktigt att kunna hålla detta som en neutralt och öppet rum med ett enda syfte — att tillsammans lära oss och experimentera med Metaverse, avslutar Charlotta Lindblad.

Vill du besöka någon av Around The Corners metaverse-världar? Du behöver inte några speciella glasögon för att besöka lobbyn, eller ett showroom.

--

--

Around The Corner
0 Followers

A Metaverse company that brings the future to you.